” Wij zullen sterven.” 7- en 8-jarige schoolkinderen zijn doodsbang nadat ze de video van Greta Thunberg over de klimaatverandering te zien kregen.


” Wij zullen sterven.” 7- en 8-jarige schoolkinderen zijn doodsbang nadat ze de video van Greta Thunberg over de klimaatverandering te zien kregen.

Een moeder uit Toronto zei dat haar dochter onlangs uit angst voor een video van school thuiskwam. De school had haar kijk met de waarschuwing van activiste Greta Thunberg over het dreigende uitsterven van de mensheid als gevolg van de klimaatverandering.

In de beelden, die van de toespraak van Thunberg waren tijdens de U.N. Climate Action Summit in september, hekelt de Zweedse tiener het leiderschap van volwassenen, en zei tegen hen:

“Jullie komen allemaal naar ons, jonge mensen, voor hoop? Hoe durft u! Jullie hebben mijn dromen en mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden… Mensen lijden, mensen gaan dood. Hele ecosystemen storten in. We staan aan het begin van een massale uitsterving, en het enige waar jullie over kunnen praten is geld en sprookjes over eeuwige economische groei. Hoe durf je!”

Een van de aanwezigen bij de vertoning van de video, een jong meisje van de lagere school, was naar verluidt diep geraakt door de presentatie en kwam thuis om het aan haar moeder te vertellen: “Ze zeiden dat we over acht jaar zullen sterven.”

Studenten kregen ook een projectie te zien van een tikkende klok van 26 jaar, naar verluidt de hoeveelheid tijd bij het huidige gebruik van fossiele brandstoffen totdat de wereld twee graden Celsius opwarmt.

De New Yorkse psychologe Elizabeth Allured vertelde The National Post dat de tikkende klokbeelden “kinderen gewoon bang maken – en dat is begrijpelijk.”

“Kinderen moeten weten dat er een manier is om dit probleem op te lossen, in plaats van te denken dat we allemaal gedoemd zijn,” zei Allured.

BRON: DSRN.com


Laat een reactie achter